вторник, 19 януари 2016 г.

Идиоти от САЩ и Русия

Едно време, а може би и сега, едни от най-популярните български вицове започваха горе-долу така - "събрали се Бай Ганьо българина, американеца и французина..." (или руснака, или турчина). Този материал малко ще прилича на един такъв виц, първо ще разкажа за американеца, после за руснака. Бай Ганьо българина ще го пропусна този път, за неговите идиотщини пишат навсякъде всеки ден.

Може би сте чули, че миналата седмица в САЩ се разрази истерия около лотарията "Пауър Болс". Беше се натрупал страхотен джакпот. Едно американско идиотче решило да си направи шега с майка си. Не се съобщава на колко години е, но майка му е на 62, има общо 7 деца и е медицинска сестра. Синчето се обадило в болницата на майка си и и казало, че е спечелила джакпота. Тя действително имала лотариен билет и му повярвала. Няколко часа живяла с тази щастлива мисъл. Колегите и колежките ѝ взели да я поздравяват, а мълвата се разнесла и стигнала даже до новинарските сайтове.



Какво ли е било разочарованието на жената, когато разбрала, че това не е истина? И що за идиот трябва да си, че да направиш такъв номер на собствената си майка?


В Русия пък от известно време се появяват странни кратери в тундрата. За тях са обвинявани кого ли не - от извънземни през военни експерименти до метеорити. Най-вероятното обяснение обаче е свързано с глобалното затопляне. Замръзналата почва се затопля, отделя се натрупания газ метан, който изригва / избухва.


Вече има и ново обяснение. То е изказано от Владимир Мелников, един водещ руски учен от институт занимаващ се с нефтената индустрия. Според него виновни са елените!!! Те изяждали твърде много от лишеите, така структурата на почвата отслабвала, а също я напичало повече и слънцето. В резултат тя действително се затопляла и в крайна сметка се получавало пропадането на земни маси. (Източник)

Ей, някои идиоти стигат до ненадминати висоти само и само, за да отрекат глобалното затопляне. Мелников помисли ли за това, че елени винаги е имало в Сибир от хиляди години? Досега защо не са се появявали земни дупки?



Няма коментари:

Публикуване на коментар