сряда, 6 януари 2016 г.

Безобразия на мигранти в Германия и България

Новините:

В Новогодишната нощ близо 100 млади момичета от Кьолн, Хамбург и Щутгарт са станали обект на безобразно престъпление. Вместо споделен празник - сексуално посегателство на площада. Всичко започва с просташки подвиквания, преминава в грубиянски опипвания и разкъсване на дрехи и завършва с едно изнасилване. Всички свидетелски показания сочат за виновници група от близо 1000 силно алкохолизирани и очевидно неадекватни млади мъже от "северноафрикански и арабски произход".

Източник: Webcafe.bg (5 януари 2016)

А в България:

Масов бой между мигранти в центъра на София



Коментар:

Това е грозно, противно и неприемливо поведение! Особено случилото се в Германия! Редовните читатели на блога знаят позицията ми за бежанците, която не се е изменила - бежанците трябва да бъдат приемани и да им се оказва помощ. А тези, които са си позволили непристойни действия, трябва да бъдат наказани с цялата строгост на закона! Без значение какъв е цветът на кожата им и от къде идват. Така и само така можем да отсеем "черните овце" и да останат само тези мигранти и бежанци, които действително имат нужда от помощ.

Новината от Германия безспорно ще "налее вода в мелницата" на разни националисти и шовинисти, които твърдят, че абсолютно всички мигранти трябва да бъдат изгонени. Нека им напомня, че има достатъчно български граждани, които си позволяват да вършат идиотщини. Един пример:


Не е само по тази линия, а по почти всички. Бил съм във влак на който му бе счупен един прозорец с камък. Най-вероятно камъкът бе хвърлен от цигани и по ирония на съдбата тези, които бяха нарязани от стъклата във влака, бяха също цигани.

Така че, проблемът е, не да се гони този или онзи, а да се наказват престъпленията. Веднъж като изчезне чувството за безнаказаност, и българи и роми и приходящи чужденци ще се съобразяват какви ги вършат.

За жалост ми се струва, че в Германия тръгват по неправилен път, поне това виждам в думите на кметицата на Кьолн. Вместо най-строго да бъдат наказани извършителите, кметът Хенриете Рекер дава следния съвет:

"Жените в Кьолн да спазват „модел на поведение", за да избегнат бъдещи нападения" (Източник)

WTF?! Пак ли искат да изкарат жертвите виновни?!




1 коментар:

  1. Това е доста сериозен проблем, защото не са го направили 5-6 човека, а 1000!!! Властитетрябва да вземат мерки, защото това преминава в организиран тероризъм.

    ОтговорИзтриване