сряда, 27 януари 2016 г.

Иран, "Ислямска държава" и останалите талибани - вървете по дяволите!

Новината:

Рим покри статуи на голи тела заради визитата на иранския президент





Коментар:

Понеже в момента Русия и Иран са почти съюзници, разни елементарни хора величаят иранския режим. Това не е изненада, същите хора ще възвеличават и "Ислямска държава", стига Путин да каже, че "добри". А разликите между ИДИЛ и режима в Иран не са много, много повече са приликите. Това се отнася и за Саудитска Арабия, Ал Кайда, талибаните и прочие. Горната новина само го потвърждава.

Не се ядосвам на иранския президент, че би се обидил на голи статуи, той си е просто един талибан. Все пак Иран никога не е крил, че революцията от 1979 е ИСЛЯМСКА. В момента в тази "велика", според местните путинисти, страна е забранен алкохола, извършват се екзекуции за щяло и нещяло и се потискат малцинствата (сунити и кюрди) и политическите опоненти. Да ви прилича на случващото се в "Ислямска държава"? Лика-прилика са си. "Ама те се бият едни срещу други" - би възразил някой промит мозък. Е, и? Да, Иран е враг на ИДИЛ, както и на Саудитска Арабия. Пак да попитам - е,и? "Лошите" са си "лоши", дори когато се бият помежду си. "Ама в Иран провеждат избори" - друг вероятен аргумент. Ха, не ми хвалете тази фасадна "демокрация". Истинската власт е съсредоточена в ръцете на аятоласите, върховните религиозни лидери. Те могат с едно щракване на пръстите да свалят президента, ако решат, че е станал неудобен.

Яд ме е на европейците, които са покрили статуите. Това не са някакви съвременни "изгъзици" на авангардното изкуство, това са антични статуи от времето на древен Рим и Атина. Това е нашата европейска култура, нашето наследство. Защо да го крием? Като не му изнася, иранският президент да си върви в Талибания! Тук е Европа, люлката на свободата!

Между другото, въпросният ирански цървул има профил в Туитър. Едва ли лично си го проверява, вероятно си има сътрудници за това. Но все пак някои европейци са подели хитроумна кампания - туитват му снимки на голи класически статуи. Върви по дяволите, талибанино!




Няма коментари:

Публикуване на коментар