събота, 3 март 2018 г.

Конспирация: ЧЕЗ, Чехия и Турция

Преди два дни попаднах на тази статия:


Ето точните му думи:

"Може би си клатят собственото правителство, едни вътрешни процеси на безтегловност се отразяват на определени органи"

Първоначално това изказване ми се стори доста смехотворно, още повече, че Патриотите се славят с това, че са единствената сила, която е реална конкуренция на БСП по брой идиотски предложения и мнения.

След това обаче се замислих, дали въпросният Веселинов не е налучкал, случайно или не, нещо вярно или поне възможно.

Ето защо:

1. ЧЕЗ, заедно с другите две енергийни дружества в България, неволно или не, вече са участвали в свалянето на правителство - това на Бойко Борисов. Протестите през зимата на 2013-та започнаха заради високите сметки за ток. Най-голяма изгода от предсрочни избори тогава имаха БСП и ДПС, които наистина след това дойдоха на власт (кабинетът Орешарски). Не е тайна, че лица от въпросните две партии подклаждаха по всякакъв начин народното недоволство през зимата на 2013-та. Те имаха и все и още имат представители на ключови позиции в енергетиката и икономиката. В крайна сметка ЧЕЗ бе употребена като маша в техните ръце.

2. В момента вече втори месец Турция провежда военна операция в кантона Африн в Сирия. Това е част от по-голямата кампания на Ердоган за изтребване и асимилиране на кюрдите навсякъде по света. Турският диктатор не търпи абсолютно никаква критика - вътрешна или външна. Той иска всички да са на неговото мнение и да се съгласяват с него. Само вижте колко остро Турция реагира срещу всяка страна признала арменския геноцид. Освен това изисква от другите страни да депортират всички врагове на Ердоган. Бойко Борисов като пръв негов приятел с готовност изпълнява това, други обаче не са толкова сговорчиви.

Наскоро в Чехия бе арестуван за кратко Салих Муслим, защото за него е издадена европейска заповед за арест по молба на Турция. Той е сириец с кюрдски произход, не е турски гражданин. Не е терорист, никога не е участвал във военни действия. Той е политик от PYD, най-влиятелната кюрдска партия в Сирия. За Ердоган той е "терорист", защото се противопоставя на турското нахлуване в Африн.

След като разгледа фактите, чешкият съд освободи Муслим - исканията и доводите на Турция са неоснователни, да не кажа смехотворни. Ердоган и турската хунта около него реагираха остро. Чехия бе обвинена, че поддържа тероризма. На свой ред чешките власти отговориха остро и отхвърлиха тези обвинения (източник)

И така, какво имаме. Един разбеснял се диктатор с голямо его, който не би се спрял пред нищо, за да навреди на хората, които са го засегнали. Досега няколко човека живеещи в Западна Европа (предимно кюрди или турски опозиционери) са убити от турски агенти. Дали в момента Ердоган не е вдигнал мерника и на Чехия? ДПС по времето на зимните протести през 2013-та бе в ръцете на про-Ердоган политици, начело с Лютфи Местан. Няма да е твърде пресилено ако се каже, че ЧЕЗ бе маша в ръцете на ДПС, а ДПС бе маша в ръцете на Ердоган. Дали някои от тези връзки не са се запазили и до днес? Както казах ДПС (а и отцепниците ДОСТ) продължават да са на ключови позиции и да имат топли взаимоотношения с влиятелни бизнес среди. Дали наистина Ердоган не използва ЧЕЗ посредством българските си пионки, за да разклати чешкото правителство?

(плачещо 6-годишно момиченце, на което Ердоган току-що е обяснил, че трябва да умре за Турция)

Няма коментари:

Публикуване на коментар