неделя, 10 март 2019 г.

МИНИ-МИСТЕРИКОН (10 март 2019)

САЩ издирва българска "фараонка"

Прокуратурата в Съединените американски щати издирва българката Ружа Игнатова по обвинение за откраднати "милиарди долари" чрез фалшивата криптовалута OneCoin. 38-годишната Игнатова е получила четири обвинения. Ако бъде призната за виновна по тях, може да бъде осъдена на до 65 години затвор. (Източник)

От години се знаеше, че OneCoin e измама, класическа "пирамида" върху модерна среда (електронните валути). Преди имаха офис на площад Славейков и съм мислил да вляза малко да ги побазикам като се правя на ударен - приемат ли кокошки и свине, че сега нямам пари да вложа, ама гледам една свиня на село и мога до два дни да я докарам на пъпа на София. А на "бизнес дамата" Игнатова мога само да пожелая незабравими моменти в американските затвори когато агентите я хванат.

Интересни годишнини

Оказа се, че средата на месец март е белязана със събития свързани с мои любими писатели на фантастика и фентъзи. На 11-ти март 1952 е роден Дъглас Адамс, авторът на "Пътеводител на галактическия стопаджия". На 12-ти март през 2015 умира Тери Пратчет, едно събитие за което все още съжалявам. На 14-ти март през 2000 г. Стивън Кинг става първият писател, публикувал свое произведение в Интернет.

Друго интересно. На 10 март 1993 в Австралия е заснет този странен обект. Измама ли е? Земен тестов апарат? А може би това е кораб на някакви извънземни?


Да надскочиш правомощията си - Владимир Мечиар

В бюлетина "МИСТЕРИКОН" в главния мой блог "Мистерика" има под-рубрики. И в МИНИ-МИСТЕРИКОН започвам с тази практика.

Владимир Мечиар е словашки политик и министър председател в първите години след падането на комунистическия режим. През 1995 той поръчва на тайните служби да отвлекат сина на президента Михал Ковач. Младежът е измъчван след което е зарязан в Австрия, дори са му повдигнати обвинения за измама. Съвсем скоро след тези събития Ковач умира и Мечиар става временно изпълняващ длъжността президент. Той използва това, за да даде амнистия на всички, които са били свързани с отвличането на момчето включително и на самия себе си. Президентският пост позволява даването на амнистия, друг е въпроса дали е морално направеното от Мечиар. Със сигурност е законно, защото съдът не открива нарушаване на конституцията.

Източник


Няма коментари:

Публикуване на коментар