неделя, 3 март 2019 г.

МИНИ-МИСТЕРИКОН (3 март 2019)

Интересни годишнини (и нумерология)

Днес разбира се, най-важното събитие, което трябва да се почете е националният празник на България, 3 март. Не знам защо, но и тази година той плътно последва "Честита баба Марта". Тия празници как така все съвпадат, някой може ли да ми обясни :D

А "Баба Марта" е народният празник при който всички сме езичници и си разменяме мартеници. Надявам се тази година спокойно на празнуваме и друг езически празник - Хелоуин. Нали нЕкои патрЕотЕ все казват, че ще празнуват Хелоуин, когато американците си закичат мартеници. Е, закичиха си, а ние на 31 октомври ще се маскираме като зомбита и вампири, ще палим тиквени фенери и ще си разменяме лакомства :) Нямам търпение.



Други интересни годишнини от първите дни на месец март:

На 1 март:

През 1555 г. Нострадамус публикува книгата „Столетия“, съдържаща предсказания за събития от европейската история.

През 1966 г. съветската космическа сонда Венера 3 се разбива на повърхността на Венера, ставайки първият обект с човешки произход достигнал повърхността на друга планета.

Хм, ..55 и ..66 - не че вярвам в нумерологията, но ако вярваме на нея през ..77 (примерно 2077) трябва да се случи още някакво събитие с аномалистичен привкус (изследването на космоса винаги има такъв, а за Нострадамус е повече от ясно това)

На 2 март 1998 г. космическата сонда Галилео установява, че на луната Европа, спътник на Юпитер, има течен океан под дебел слой лед. (.99.)

На 4 март 1977 г. се случва Вранчанското земетресение при което и в България има десетки жертви, комунската власт естествено крие новината. (..77)

Кит насред амазонската джунгла

Чухте ли тази странна новина? В амазонската джунгла е намерено тялото на малък мъртъв гърбат кит. Той е открит на дъното на пресъхнал естествен воден канал и вероятно е доплувал, когато все още е имало вода.

Източник


Относно Момо челиндж, синий кит и т.н.

Като говорим за китове, се сетих и за "Синия кит" - псевдо-играта в социалните мрежи, която караше децата да се нараняват и дори да се самоубиват. Сега има ново такова предизвикателство, то се нарича "Момо" и не смятам да вниквам в детайлите на тази глупост. Знам само, че пак кара играещите да си причиняват вреда. Мили деца, не се връзвайте на никакви такива неща. Ако някой се опита да ви въвлече в подобна "игра", прекратете разговора или пък му отговорете с хумор. Тези тъпи копелета, които стоят зад подобни начинания направо умират от злоба, когато им се отговаря с ирония. Това е така, защото идиотите се вземат на сериозно и мразят присмеха. Знам го защото повечето "взели се на сериозно" (нато родните интернет путинисти) имат подобен манталитет.

Ето как някой шегаджия е отговорил на глупостта "Син кит". Качеството не е много добро, но се надявам да схванете идеята - бийте ги със присмех.


4 коментара:

  1. Тази статия е подигравка с българшината нали?

    ОтговорИзтриване
  2. Всъщност еднаквите цифри в годината на публикуването на предсказанията на Нострадамус са три и става ето така:

    .555

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, прав/права си. Още съм начинаещ в нумерологията :)

      Изтриване