неделя, 28 април 2019 г.

МИНИ-МИСТЕРИКОН (28 април 2019)

Засякоха първото марсотресение

На 6 април т.г. апаратът на НАСА InSight засече малко земетресение на Марс или както е по-правилно да се казва - марсотресение. Това се случва на 128-мия марсиански ден от мисията. Цели 128 дни повърхността на Марс бе спокойна. Дали на уж мъртвата планета продължават да се случват геоложки процеси? Би било страхотна новина, ако е така. Все пак нека подходим с предпазливост - марсотресението може да е в резултат от паднал метеорит.

Източник

Ето запис от сеизмографския уред на InSight:



Да надскочиш правомощията си - Франсоа Оланд

Бившият френски президент печели изборите с девиза, че е нормален, обикновен човек. Оказва се, че съвсем не е точно така. Едва направил 100 дни в Елисейския дворец гръмва първият скандал с него. Репортери установяват, че Оланд е похарчил десетки хиляди евро публични средства за...луксозни възглавнички за глава. Към края на мандата му пък се разбира, че е имал личен фризьор, на който е плащал месечно по 14 000 долара! Това е още по-фрапиращо като се има в предвид, че Оланд почти няма коса. Именно заради това се появява долния колаж.

Източник


26 април - един лош ден

Преди два дни, на 26 април се навършиха 33 години от аварията в Чернобил. Денят се оказва е белязан с лоши събития. 44 години по-рано, през 1942 г. при експлозия в мина в Манджурия (Китай) загиват 1549 миньори. Това е най-тежкият минен инцидент в света. През 2002 г. 19-годишният Робърт Щайнхаузер застрелва 17 души в училището си в германският град Ерфурт.

Случи ли се нещо кофти на 26 април тази година? Да, случи се! Избухна заводът КрасМаш в Красноярск, Русия. В него се произвеждат бойни ракети. (Източник)





Няма коментари:

Публикуване на коментар