понеделник, 21 октомври 2019 г.

Стамболийски стана първата българска община с безплатен градски транспорт!

Миналата година публикувах тази статия:


Ето, че година и половина по-късно и в една българска община се случи такова чудо - рейсовете да возят безплатно! Това дори не е предизборен ход, защото зад решението стои желязна бизнес логика. Ето какво казва кметът на града Георги Мараджиев:

"Със средства от бюджета на общината купихме два нови автобуса – всеки по 105 000 лв. Точно толкова плащахме годишно на фирмата превозвач. От март 2019 г. автобусите стават актив на община Стамболийски. В бюджета има заложени и средства за работна заплата на двамата шофьори – по 1000 лева месечно, плюс 1000 лева за бензин, с който се покрива разстоянията не само вътре в град Стамболийски, но и до съседните села Йоаким Груево, Куртово Конаре, Ново село и Триводици."


Най-ироничното е, че Мараджиев е от ГЕРБ, но с това си свое действие такъв дебел го забива в кметицата-гордост на тази партия Йорданка Фандъкова, че чак ще и изскочат очите. Данчето постоянно се мъчи да увеличи цената на билетчето в София и да скубе софиянци и гостите на столицата. Дано скоро тази послушница на Бойко бъде премахната от общината!


Няма коментари:

Публикуване на коментар