сряда, 10 август 2016 г.

Как се ражда една градска легенда - човекът-жаба от Ловленд, САЩ (1972)

Една нощ през март 1972 човек на име Рей Шокли (Ray Shockey) се обажда на полицай Марк Матюс (Mark Mathews). Шокли твърди, че е видял нещо странно в близост до обувна фабрика край река Литъл Маями. По-късно през същия месец самият Матюс минал от там и видял странно същество. То обаче не ходело на два крака и не прескочило близка ограда, както в последствие ще твърди появилата се градска легенда.

Полицаят застрелял създанието и взел тялото. Показал го на Шокли и последният потвърдил, че е видял именно това същество. Това било игуана, на която липсвала опашката. Именно затова Шокли не е могъл да разпознае животното.

Междувременно тръгнали слухове, че в местността се мотае хуманоидно създание с черни на жаба, дори получило име - "Човекът-жаба от Ловленд". За появата на тази градска легенда вина има и един писател, на който полицай Марк Матюс разказал историята си. Писателят естествено търсил сензация и разказал на свой ред историята до момента, в който Матюс застрелял странното създание. Пропуснал продължението - в което става ясно, че това всъщност е игуана.

И до днес някои местни хора говорят за човека-жаба. А може би наистина той съществува отделно от случая с игуаната...

(Източник)


Няма коментари:

Публикуване на коментар