сряда, 10 август 2016 г.

Бромантиката между Путин и Ердоган се завърна

След няколкомесечен раздор всичко отново е наред в голямото щастливо семейство на световните диктатори. Вчера, 9 август, денят в който по ирония на съдбата през 1877 започват епичните сражения на връх Шипка, Путин и Ердоган си стиснаха ръцете. И настана мир и любов.


В Русия все още има мислещи хора и вчера искрено се забавлявах на техните оригинални и саркастични туитове.

"Ердоган вече не е помощник на ИДИЛ и враг на Русия!"



"До неотдавна в Русия отвсякъде атакуваха Ердоган и го обвиняваха, че купува петрол от ИДИЛ. А днес е добър приятел на Путин и партньор на Русия."



"Нефт от ИДИЛ не е купувал Ердоган, а пълнолетния му син, всичко е законно."



"Ту турците са лоши, ту са добри....бедни изтормозени руснаци"



"Нож в гърба на Путин не бе достатъчно и той отново се сприятели с Ердоган, та следващия път да получи по главата ятаган"



"На срещата с Ергодан, Путин му е върнал с благодарности извадения от гърба нож"



За жалост много от руснаците и по принцип феновете на Путин твърде бързо ще забравят как доскоро турският президент бе описван като по-черен от дявола. А може би някои вече забравиха? Един личен случай - преди няколко дни си седя в чакалнята на Централна гара и слушам поредния дядка как величае Русия пред друг един дядо...в следващия момент дедето реши да обясни на слушателя си, че България има един добър и уреден съсед и това е.....Турция.

О, бедни ми путинисте! Пак ли два задника ще целуваш?! Две не е хубаво число, почакай до изборите в САЩ, та да станат три, за да ти върви!



Вчера в Интернет се разпространяваше и снимка на една декорирана чиния. Твърдеше се, че в такива съдове със собствените им ликове, Путин и Ердоган са обядвали. Много не вярвах на тези приказки, каква ще е тази грандомания да плюскаш в чинии изобразяващи собствената ти мутра?! Пък и Ердоган от снимката много не си приличаше. Но май ще се окаже вярно! Тази информация се появи и в сравнително сериозни издания, а не само в произволни профили на обикновени потребители.


Завършвам с една карикатура на Христо Комарнитски, повече коментари са излишни.

Няма коментари:

Публикуване на коментар