събота, 13 август 2016 г.

За Мая Манолова

Дори и да не се интересувате от политика, предполагам знаете коя е Мая Манолова, красавицата с остър език, част от БСП и настоящ омбудсман на България. Дълго време не можех да я понасям заради очевидната липса на морал, която демонстрира при скалъпената афера "Костинброд", както и заради други нейни тъпи изказвания.

И все пак хората се менят, както и мнението ми за тях. В последните седмици Манолова ми направи добро впечатление с няколко отделни неща. Дали пък най-после няма да заслужи уважението ми?

Предполагам сте чули за скандала, който разтресе държавата тези дни - това, че потъпкахме всякакво право и предадохме един турски гражданин на Турция, където той НЯМА да получи справедлив процес, а може случайно да се "самоубие" в затвора. Мая Манолова не си замълча, а посочи нередното в действията на българските власти:

Омбудсманът преброи поне 3 нарушения при експулсирането на Бююк

В началото на седмицата пък Манолова направи нещо непопулярно, нещо което не би се харесало на не малка част от простия народ:

Омбудсманът Мая Манолова свиква форум за бежанците деца

За разлика от много българи, аз винаги съм подкрепял приемането на бежанци и се радвам, че общественият посредник Мая Манолова е проявила загриженост за тях и по-специално за децата-бежанци.


Да не забравяме и скандала, който се разрази вътре в БСП. Тази псевдо-демократична и псевдо-социалистическа партия се опитва да спусне "парашутист" за кандидат-президент пренебрегвайки волята на членовете си, които искат Мая Манолова да бъде издигната. Последната не остана длъжна и отговори в своя си хаплив стил на апаратчиците от "Позитано". Повече инфо ТУК.

Няма коментари:

Публикуване на коментар