вторник, 6 септември 2016 г.

Конспирация срещу Tesla, Space X и Илон Мъск?

От няколко години следя с интерес всичко, което се случва около Илон Мъск, защото мисля, че той е един от малкото хора, които едновременно имат както ясна визия за бъдещето, така и финансови средства, за да я осъществят.

На 10 юли т.г. пуснах тази хумористична и весела статия за него:

Илон Мъск трябва да е извънземен :)

Ето как започва тя:

Илон Рийв Мъск е изобретател, бизнес магнат, инвеститор и милиардер. Името му се свързва с космическата компания SpaceX, електрическите автомобили произвеждани от Tesla Motors, както и със системата за онлайн разплащания PayPal. С други думи той има невероятен нюх към новостите и умее да печели пари без мръсни номера. Следователно, с още по-други думи, той не може да е обикновен човек, трябва да е извънземен :)

Днес обаче въобще не ми е до смях и започвам да се чудя относно някои неща. Той не прави мръсни номера, но дали не правят такива срещу него? Следват някои мои размишления, които не твърдя, че са самата истина, още повече, че съм неспособен да дам солидни доказателства в тяхна подкрепа. Това са просто предположения над които обаче си струва да се замислим. Всичко лошо случващо се напоследък дали е само лошо стечение на обстоятелствата и чиста случайност или е част от по-голяма схема?

За последните няколко месеца се случиха няколко инциденти с автономните електрически автомобили на Tesla, като дори загина един човек.

Първи фатален инцидент с автономна кола на Tesla

А този месец, на 1-ви септември, се взриви безпилотната ракета на космическата компания SpaceX и то още преди да е излетяла.

Експлозия на стартова площадка на ракета SpaceX

Вярно, да изпратиш ракета в космоса, не е лесна работа и сравнително честно стават инциденти. Но обикновено подобни експлозии се получават, когато ракетата вече е във въздуха и лети. Инцидентите с такива, които все още дори не са отлепили от стартовата площадка са много редки. Дали няма външна намеса?

Няколко пъти гледах долното видео. Точно миг преди взрива в кадър се появява някакъв странен обект (1:10). Случайно преминала пред камерата буболечка? Птица? Звучи ми като твърде голямо съвпадение.



Ето въпросния момент на забавен кадър и също с увеличение върху странния обект (източник):



Няколко статични кадъра:



Какъв е този неидентифициран обект и има ли общо със случилото се? От около две години следя отблизо войната в Сирия и съм изгледал вероятно стотици клипове със взривове. Мога да кажа, че на много от тях въобще не се вижда ракетата или снарядът, с който даден обект бива поразен, дори и видеото да се пусне на забавен кадър. Просто те се движат твърде бързо. Така че, не можем да бъдем съвсем сигурни на какво се дължи взрива на ракетата на Space X - на удар със снаряд или бойна ракета или на изтичане на гориво / прегряване, каквато вероятно ще бъде официалната версия.

Ако допуснем, че има външна намеса, следват логичните въпроси кой и защо би го направил. Извънземните ли, все пак виждаме НЛО миг преди експлозията? Преди седмица-две се шегувахме с един човек, че се случват лоши неща с всеки, който твърде много упорства в опитите си да изследва космоса. Майтапите ни бяха във връзка с тази новина:

Ричард Брансън претърпял инцидент с велосипед, разминал се на "косъм от смъртта"



Брансън е друг милиардер с интерес към космоса, неговата компания за космически полети се казва Virgin Galactic.

Действително има конспиративна теория, която твърди, че извънземните тайно провалят опитите на човечеството да стане космическа раса, но колкото и да ми е любима темата за посещенията на същества от космоса, в случая мисля, че евентуалната атака срещу Илон Мъск има доста по-земен произход. Истинската цел може би не е да се унищожи Space X, а да се ликвидира друга компания на Мъск - Tesla Motors.

Защо така мисля? Защото съм виждал нещо подобно и преди. Tesla разработва електрически автомобили. Налагането на такива возила е голяма опасност за някои много силни играчи, като се почне от петролните компании и се стигне до страните, които печелят милиарди от добива на нефт - САЩ, Русия, Саудитска Арабия. Не е ли логично те да искат да продължаваме да си бръмчим с бензиновите и дизеловите коли и въобще да нямаме възможност да си купим електрически?

Буквално преди дни гледах отново излезлият през 2006-та документален филм "Who Killed the Electric Car?" и ме порази, че същото може да се случи и с Tesla. Във филма се разказва за EV1 - първата електрическа кола пусната в серийно производство от Дженерал Моторс в САЩ през 1996 - 1999 г. Буквално всички автомобили са иззети от хората, които са ги карали и са смачкани и унищожени. Намерете си филма, препоръчвам ви го.

Мислех си, че Илон Мъск е твърде голям и богат, за да го спрат петролните лобита, но май съм се лъгал. Унищожението на ракетата на Space X е голяма загуба, в нея са вложени много пари. А на всичкото отгоре сега ще трябва да се плащат и неустойки за сателитите, които трябваше да бъдат изведени с нея в околоземна орбита. Един от тези сателити бе на Фейсбук и струва 95 милиона долара (източник). Друг бе на Spacecom, израелска компания, която вече поиска 50 милиона долара (източник).

Ще може ли Илон Мъск да се съвземе от удара, независимо дали всичко е лош късмет или нечие нарочно зло действие? Искрено се надявам, светът има нужда както от мечтатели опитващи се да овладеят космоса, така и от електрически автомобили, които да ни избавят от петролното робство.

А, че сякаш има натиск върху производителите на електрически возила, говори и една друга скорошна новина. Впечатлени от ранните успехи на Tesla, много други компании тръгнаха по същия път. Една от тях е Nikola Motor, която мислеше да разработи електрически камиони. Сега обаче внезапно, те обърнаха курса на 180 градуса и ще правят такива задвижвани от водородни горивни клетки (източник). Да не би да са ги посетили едни чичковци гледащи страшно и да са им дали някои "съвети"?



Няма коментари:

Публикуване на коментар