сряда, 7 септември 2016 г.

Едно изчезване / отвличане от преди 27 години е на път да се разплете

Джейкъб Уетерлинг от Минесота, САЩ е на 11 години, когато изчезва през 1989. На 1 септември 2016 останките му са открити във ферма в Пайнсвил, на 30 мили от родния му град.

Вечерта на 22 октомври 1989 Джейкъб, брат му Тревър (10 г.) и техния приятел Арон (11 г.) се прибират с колела от местен магазин, от който са взели видеокасетка под наем. На безлюдно място обаче пред тях изскача въоръжен и маскиран мъж, който ги принуждава да слязат от колелата и да легнат по лице на земята. Пита ги на колко години са, след което казва на най-малкия Тервър да бяга и да не се обръща назад. След това оглежда лицата на другите две момчета. Казва на Арон също да бяга и да не се обръща, а Джейкъб отвлича. Веднага властите организират мащабно претърсване, но то е без резултат.

През годините е имало няколко заподозрени за отвличането, но за никого няма солидни доказателства. Един от тях е Дейниъл Джеймс Хейнрих.

Пробивът по случая идва през октомври 2015 във връзка с друго разследване. Тогава Хейнрих е арестуван за притежание на детска порнография. Полицията получава разрешение за обиск и така най-накрая тялото на Джейкъб Уетерлинг е открито. Изглежда Хейнрих го е убил. Освен това се предполага, че този изрод е замесен и в друго отвличане случило се през 1989 - на 12-годишно момче.

Източник

Няма коментари:

Публикуване на коментар