събота, 18 ноември 2017 г.

"Сериен очевидец" учудва Кения

От няколко седмици една мистерия вълнува кенийците. Всичко започва в края на октомври, в страната се случва фатален инцидент (падане на хеликоптер) с пет жертви. До тук случаят е злочест, но няма нищо странно в него. Телевизиите като всички телевизии по света правят едно и също - питат хората наоколо какво са видели в търсене на сензации. Един от интервюираните очевидци е човек, който се представя като Денис Муигаи Нгенги (Dennis Muigai Ngengi).

След две седмици се случва друг инцидент на стотици километри от първия - автомобилна катастрофа. Отново телевизиите търсят свидетели. И отново на екрана се появява Денис Нгенги! Зрителите веднага го разпознават като човека от първото интервю - няма как да бъде сбъркан с тези тъмни очила и това тежкарско поведение.

Въпросът е какъв е шанса да станеш очевидец на два отделни инцидента в рамките на две седмици, при това случили се на огромно разстояние един от друг. Според някои самият Нгенги е носител на лош късмет (както казваме "карък" на български). Самата полиция дори е решила да разследва тази личност, явно не вярват в случайните съвпадения.

Междувременно Нгенги се е превърнал в нещо като меме в Кения, хора носят очила като него, дори в Интернет е започнало "предизвикателство очевидец".

В крайна сметка една медия е издирила Нгенги, но вместо мистерията да се разплете, тя още повече се заплита. Той твърдял, че е очевидец само на втория инцидент (автомобилната катастрофа), но не и на първия. Кой тогава е говорел пред камерите? Негов двойник? Може би незаконен брат, за който не знае? Защо обаче имат еднакви имена???

Източник

Обновление. Полицията е установила, че "серният очевидец" е дребен престъпник осъждан 8 пъти през годините за малки провинения, основно кражби. Това не променя фактът, че е станал свидетел на два отделни инцидента.

Няма коментари:

Публикуване на коментар