неделя, 25 август 2019 г.

МИНИ-МИСТЕРИКОН (25 август 2019)

В Чернобил вече се произвежда комерсиална водка

Не е неочаквано. От една страна украинците също като руснаците обичат водката, а от друга след успеха на сериала "Чернобил", нямаше как да не се появи водка произвеждана в забранената зона. Е, предполагам местните хора, живеещи в зоната си варят алкохол отдавна, но това е първият комерсиален продукт идващ от там, от както централата избухва през 1986 година.

Източник


"Чудотворната" белина стигна и до България!

От години знаех за "чудотворното лекарство" с белина, което се продава на Запад (основно в САЩ) и което може да доведе до сериозни здравни проблеми и дори до смърт. Дори преди няколко дни четох пак за него. Представяте си каква бе изненадата ми, когато разбрах, че този "цяр" е достигнал и до България! Българинът явно става все по-прост или все по-отчаян (или и двете едновременно). За жалост, не, белината не лекува рак и други тежки болести...

Прокуратурата се самосезира срещу менте лекарството с белина

Руският робот Фьодор не можа да се качи на Международната Космическа станция

Излагация. От няколко седмици руснаците презентираха своя робот Фьодор като нещо ненадминато в областта на машините. Тази седмица той трябваше да бъде доставен на МКС, но капсулата, която го транспортира, не успя да се скачи със станцията. Другата седмица ще бъде направен нов опит, дано този път имат повече успех.

Източник

Няма коментари:

Публикуване на коментар