петък, 6 септември 2019 г.

МИНИ-МИСТЕРИКОН (6 септември 2019)

Китайският луноход Yutu-2 е открил странен гел на обратната страна на луната

Първоначално когато прочетох тази новина в един български сайт реших, че е поредната сензация. Изглежда обаче е самата истина, защото проверих в западни сайтове и в много от тях (включително в авторитетния space.com) я има.

Китайският лунен роувър кацна през януари на Луната и от тогава непрестанно изследва нашия спътник. На 25-и юли е направено забележително откритие. На снимки, направени по време на обиколките на роувъра е забелязан странно оцветен материал, отличаващ се от сивия прах около него. За жалост китайците не са предоставили снимки, а само са съобщили за откритието и то с доста голямо закъснение - цял месец. Предполагам трябва да сме им благодарни все пак за това, можеха и въобще нищо да не кажат.

Какво ли е това? Разтопила се скална маса в резултат на сблъсък с метеорит? Нещо органично? Или нещо, което е толкова странно, че дори не можем да си представим какво е...

Източник

Видео от ураганът Дориан, който преди една седмица удари САЩ



Радиация в детска градина в Сибир

Защо ли не съм изненадан. В детска градина в Маринск са засечени завишени нива на радиоактивния газ радон (източник). Да припомня - преди месец експлозия на военен полигон в Сибир разпръсна радиация, която стигна чак до Норвегия. За повече информация прочетете този материал:


Руските власти продължават да си играят на руска ролетка и да неглижират безопасността на собственото си население и дори на децата. Един ден обаче ще платят висока цена.


Няма коментари:

Публикуване на коментар