събота, 24 април 2021 г.

Мъртъв мъж престоява 9 години в апартамента си без някой да го потърси

Живеем в едно егоистично общество, а може би дори винаги сме живели, просто се правим на загрижени за съседите си, познатите си, дори приятелите си. 

Миналия декември социалните служби в Осло, Норвегия са открили мъртъв в дома му възрастен самотен мъж. Оказало се, че той е починал преди цели 9 години!

През това време осигурителната система му е превеждала пенсия, а сметките за консумативи автоматично са се удържали от банковия му акаунт.

Човекът някога е бил семеен и дори има деца. Въпреки това никой не го е потърсил цели 9 години! Съседите са си мислили, че е преместен в старчески дом, властите са се задоволявали с това, че сметките му се плащат автоматично, а децата му явно тотално с извинение са отебали старика. 

Източник

Тази история не ме изненадва, никак не ме изненадва. Ние живеем в едно общество, в което индивидуализмът се поощрява. Новини като горните дори рядко стигат до медиите, аз научих за нея само защото следя RSS емисията на Ричард Столман, един активист и програмист, който цял живот се е борил за разпространението на свободния софтуер. Самият Столман (на долната снимка) сега е подложен на жестоки опити за отричане и изтриване от историята от разни отрепки решили, че човекът няма право да изказва свободно мнението си.



Няма коментари:

Публикуване на коментар