неделя, 26 декември 2021 г.

Космически новини (26.12.2021)

Може би най-важната космическа новина от вчера:

Ракетата "Ариана 5" изведе телескопа "Джеймс Уеб" в Космоса

За жалост все още доста трябва да почакаме преди да видим първите удивителни снимки. След отделянето си от ракетата-носител космическият апарат постепенно ще започне да се разгръща. Това ще продължи 29 дни. Най-трудно ще бъде разгръщането на основното огледало и топлинния щит на „Джеймс Уеб“, който трябва да защитава обсерваторията от излъчванията на Земята, Луната и Слънцето. Новият телескоп е 100 пъти по-силен от „Хъбъл“. Очаква се първите научни данни от „Джеймс Уеб“ да бъдат достъпни за изследователите половин година след старта. 


Някои хора обаче нямат търпението да чакат 6 месеца, а и не се интересуват особено от снимки на галактики и мъглявини. Те искат истината за извънземните тук и сега! Американец е проникнал на територията на международното летище Хари Рейд в Лос Анджелис (известно до скоро като Макарън). Той е възнамерявал да отвлече самолет, за да прелети над легендарната база Зона 51 в Невада и да види с очите си тайните извънземни апарати пазени там. Дообре!

Източник


Следва едно видео посветено на една марсианска загадка. Както знаете, от няколко години сателитни фотографии от повърхността на тази планета са достъпни така, както това е налично за Земята. От тогава хиляди ентусиасти се ровят за странни неща. Наскоро един човек е попаднал на нещо, което прилича на разбило се НЛО.

2 коментара:

  1. Здравейте, от доста време следя какво качвате.Прочетох,че ще направите "Мистерика" поверителна, но не успях да намеря имейла Ви затова Ви пиша тук. Надявам се да не е твърде късно и да можете да ме добавите.

    ОтговорИзтриване