вторник, 29 септември 2015 г.

Призрачни сирени в Суонзи

Преди 75 години, по време на Втората световна война, уелският град Суонзи е подложен на тежка бомбардировка от страна на нацистите продължила три дни от 19-ти до 21-ви февруари 1941. Загиват 230 души, 400 са ранени. Това макар и най-унищожително, не е първото подобно нападение. Бомбардировките започват на 27 юни 1940, тогава за първи път сирените вият за тревога точно в 3:30 (дяволският час). Последната тревога е на 7 май 1945.


Днес, 75 години, по-късно, жителите на Суонзи се чудят, дали не живеят в "Зоната на здрача", защото воят на сирените се е завърнал (за щастие без бомбардировачите).

Тези необясними звуци от сирени за първи път са се появили преди година, но напоследък са зачестили. Започват в 4:30 сутринта и понякога продължават до 7:00. Будят хората от сън.


Теориите каква може да е причината за тези призрачни сирени варират. Според някои това са звуци идващи от местен пъб (кръчма), за други е виновна местна фабрика, а трети смятат, че преминаващи наблизо влакове са причината. Всичките тези предположения са проверени и са отхвърлени.

Източник

Няма коментари:

Публикуване на коментар