вторник, 29 септември 2015 г.

Как живеят децата в Сирия

Ако слушате пропагандата на Асад и на местните български папагали, които повтарят всяка негова дума, трябва да очаквате, че във всички територии, които не са под негов контрол, се извършват големи издевателства. Жени се продават като стока, на децата е забранено на ходят на училище, вместо това ги учат как да са атентатори-самоубийци и т.н. Това може и да е вярно за териториите завладени от "Ислямска държава", но не и за тези под контрола на умерените бунтовнически групировки. За да не съм голословен, показвам няколко наскоро качени видеоклипове. Казват, че една снимка струва колкото хиляда думи. А хилядите думи на асадистите и путинистите (които на практика са една и съща сган) не струват нищо пред тези кадри.


Няколко ентусиасти въпреки трудностите пък са организирали център за изобразителни изкуства в селище северно от град Алепо.



Детско празненство в Маарат ан-Нуман.



Още едно празненство, струва ми се под земята:



А ето как Асад "поздравява" свободните територии по случай празника - с бомби разбира се. Това видео е от място намиращо се на югозапад от Маарат ан-Нуман - градът от предпоследното клипче където са празнували децата.



Вярвам, че веднъж отстранят ли се Асад и крайните групировки като ИД, сирийците ще намерят начин да изградят живота си отново и няма да има нужда да бягат в Европа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар