сряда, 9 декември 2015 г.

Странни космически новини

Около 6-ти и 7-ми този месец нещо се е случило в "съседство" на Земята в "космическия ни квартал". Измервателните уреди засичащи неутронното космическо излъчване са отчели пик в показанията. (Източник)



На какво точно се дължи този пик, не е ясно. В оригиналната статия, където видях новината, се споменава кратко и неясно за някаква "втора вълна" (едва ли не "второ пришествие") и за някакво "начало", "знак". Засега няма да задълбавам в тези странни теории, каквито и да са те. Ще изчакам да видя дали ще има и други такива пикове в космическата радиация и какви обяснения биха дали други източници. Може да е "най-обикновен" земен секретен тест. Колко му е руснаци или американци да си пробват новите оръжия в космоса.

**************************

А като говорим за странни излъчвания, една новина от преди време, която наскоро открих ровейки се в разни профили в Туитър. През 1965 е изстрелян сателита LES1, дело на Масачузетският технологичен институт. Той обаче не се установява на желаната орбита и от тогава се носи неконтролируемо около нашата планета. През 1967 всякаква връзка с него е загубена и той се превръща в поредния космически боклук кръжащ около Земята. Най-неочаквано през 2013 (след 46 години) радио любител и астроном от Корнуол, Англия улавя сигнал от сателита. (Източник). Явно някаква част от електрониката все още действа, захранвана от слънчевите панели или...други сили са се намесили - извънземни, паранормални...


**************************

Поредна странна снимка от Марс. Тя е заснета от апарат обикалящ над "Червената планета". Според някои това е вход към тайна подземна база. Според други е просто грешен кадър.



**************************

Следващите кадри, за разлика от горната снимка, са с много добро качество. Всъщност това са най-добрите снимки от Плутон получавани досега. Заснети са от сондата "Нови хоризонти" през юли, но НАСА ги публикува едва сега. Все пак е трябвало да ги прегледат за съмнителни обекти, които не са за широката публика...

Няма коментари:

Публикуване на коментар