събота, 12 декември 2015 г.

Изчезвания

Тази новина от вчера привлече вниманието ми:


Поразтърсих се и намерих една статия на английски. Оказва се, че това не е изолиран случай. През последните месеци редица ръководители на големи компании и едри бизнесмени са изчезнали безследно. И едва ли го правят по своя воля (един вид да се скрият), защото при тези инциденти акциите на съответната компания потъват на фондовата борса в Хонг Конг. Явно някой насила ги отвлича. Логично е да се предположи, че при една страна като Китай, със силна централизирана власт, това са именно управляващите - може би като част от борбата им с корупцията. (Източник)

Да кажем, че за горното изчезване лесно може да се намери логично обяснение. Следващото обаче е изпълнено със странни неща.

В началото на ноември 2014 Кени Вийч (Kenny Veach), на 47-години, тръгва на двудневен преход през Шийп Маунтинс, хълмиста и полупустинна местност на север от Лас Вегас. Той повече не се появява, а тялото му никога не е намерено. Единствената следа от него е мобилният му телефон оставен до изоставена стара шахта. Нищо повече не е открито при претърсването, което обхваща и шахтата и местността.

Две седмици преди това, на 17 октомври 2014 Вийч качва последното си видео в Ютюб със заглавие "Екскурзия до пещерата М".



В него той е пред една стара миньорска шахта, вероятно не е същата край която след това е намерен телефона му. Вийч разказва как е намерил странна пещера при предишна своя екскурзия и неговият ум "завибрирал". Тогава почувствал, че може да има нещо опасно свързано с галерията и затова на видеото може да се види, че сега носи пистолет на кръста си. Целта му е да намери отново странния вход оформен като буквата М (от там идва и името на видеото). През октомври не намира пещерата, дали обаче при последното му пътешествие през ноември, не стига до нея и това да е причина за изчезването му?

Както се и очаква, след изчезването на човека, Интернет е залят от всякакви странни теории. Според някои, случая има връзка с намиращите се "наблизо" Зона 51 и военно-въздушната база Нелис. Всъщност и двете са на стотина километра. Най-близък е тестовият полигон в Невада, но дори и той е на 60 километра.

Вийч е опитен планинец и е бил добре започнат с района. В началото на ноември температурите са много подходящи за преходи. Едва ли просто се е дехидратирал и от изтощение е паднал и умрял. Дори и да беше така, тялото му все щеше да е намерено досега.

Тогава какво се е случило? Дали е намерил странната пещера с М-образен вход? Дали е попаднал на таен правителствен проект? Или на база на извънземни?

Източник

Няма коментари:

Публикуване на коментар