събота, 26 декември 2015 г.

ДПС - драма и цирк


(СНИМКА: БГНЕС)

Новината:


Дни преди Коледа се случи нещо невиждано и нечувано - монолитната партия ДПС изглежда се разцепи, а дотогавашният ѝ лидер Лютви Местан бе изключен.

Обобщение на случилото се до 23 декември 2015 в "Капитал":

Как Доган и Пеевски отстреляха Местан


Коментар:


След тази "разтърсваща" новина знайни и незнайни люде се изредиха по радиа и телевизии да ни обясняват какво се случва. Общо взето всичко в думите на "експертите" се въртеше около противопоставянето Русия - Турция. Как видите ли, Местан прокарвал интересните на Турция в България, а Доган се противопоставял на това (или пък прокарвал интересите на Русия). Но общо взето последният бе описван в положителна светлина.

Един от малкото коментари, които обаче харесах бе на Николай Слатински във "Фейсбук":

Не познавам отвътре ДПС и навярно затова си мисля, че бурята там в момента е буря във филджан турско кафе. Което в случая по изключение изобщо не е ароматно, а напротив, издава не съвсем приятна миризма.

Но е факт, че обществото ни се люшна и лашна в съвсем различна посока, заобсъжда теми, които буквално ежедневно и така присъстваха из медиите - за ЕС и САЩ, за Русия и Турция. И забрави за властта и нейния език, за корупционните схеми и здравото крадене в държавните поръчки и еврофондовете, за смачкването на дребния и средния бизнес, за историческите и истерическите компромиси, за съдебната система и Цацаров дори, за нарастващите преки и косвени данъци и огромните милиардни кредити, които ще бъдат изплащани от децата на нашите внуци и внуците на нашите деца, за битовата и биещата самоорганизираща се и организирана престъпност, за пропадащите магистрали и пропадналите надежди на образованите, умните, знаещите и можещите млади да си намерят работа, за да не се надига поредната девета вълна на емиграцията...

Юруш на геополитиката! През това време политиката ще почака. То и без това с идването на добрия цар преди 14 години политиката умря. Остана само нейната употреба и злоупотреба.

Защо тогава да не си чешем езиците за нашенските Каин и Авел... Пардон, както вече написа една моя ФБ-приятелка – за Сава и Павел. Впрочем, да не се бърка този театър на сенките с драматичната история от библията, когато Савел стана Павел.

Източник: "Дневник", 24 декември 2015

Как мнозина забравиха що за човек е Ахмед Доган, забравиха за "Цанков камък", за обръчите от фирми и т.н. Изведнъж той стана "добрият национално отговорен българин". Дори самонабедили се за "български патриоти" взеха да го хвалят.

Каракачанов застана зад Ахмед Доган (Webcafe.bg, 24 декември 2015)

Това въобще не е изненада! И болшинството от "националистическите" ни партии, и "етническите" ни формирования имат един и същ гензис, сещате се къде са заченати. Така че не се изненадвайте и на още по-абсурдни сближавания между "несъвместими" и "противоположни" формации. И други мислят така, коментар под статия в "Капитал":


Дано "националистите" да се усетят на време и да не се олеят в хвалбите към Доган за това "колко национално отговорен лидер бил". Иначе току виж, че обавили Ахмед за новия Левски...

(Снимката е взета от http://www.bgmak.eu/)


Няма коментари:

Публикуване на коментар