неделя, 24 май 2015 г.

Ирландия каза "ДА"!

Една от водещите новини от вчера:

Ирландия каза "да" на еднополовите бракове

В много страни тези бракове са разрешени, така че едва ли щях да обърна внимание, но има един интересен момент. До тази развръзка се стигна след проведен референдум т.е. самите ирландци казаха "да"! Според последните резултати около 62 процента са гласували положително, като в някои секции този процент достига цели 75!

Това е сериозен удар за всички онези, които твърдят, че "народът" не иска педерасите, но видите ли политиците ни ги натрисат. Е, "народът" явно няма нищо против гейовете поне в една страна, а най-вероятно и в много други. "Народът" (сякаш той е едно цяло) е обичайно оправдание за всякакви политици, които нямат обикновено никакви други аргументи. Но вижте България, не е ли странно, че именно тези политици, които се осланят най-често на "народа", със зъби и нокти се мъчат да няма никакви референдуми. Явно добре се изпариха от единствения референдум, който си мислеха, че им е в кърпа вързан - за "АЕЦ Белене", но за тяхна най-голяма изненада хората не ги подкрепиха, просто си останаха вкъщи. Въпреки тези недвусмислени резултати все още продължават да пробутват изтърканата фраза "народът иска Белене". Освен това като развалена плоча постоянно повтарят и други съмнителни твърдения - "народът не иска педераси", "народът обича Русия", "народът не иска сирийците", "народът мрази зелената енергия" и т.н и т.н.

Иначе честито на ирландците за добрия избор! Тази страна не е идеална, примерно все още абортите са забранени (поне по последни данни в Wikipedia) - в 21 век! Но всяка крачка напред е нещо добро!


Реакцията на самите ирландци - пели са химна в Дъблин след като са разбрали резултатите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар