понеделник, 28 март 2016 г.

Бизнес провалите на Доналд Тръмп

Тръмп, един от кандидате за президент на САЩ, изтъква, че за разлика от другите, той е бизнесмен т.е. има нюх за успешните сделки. Е, не е точно така - има и доста провали, както е видно от настоящата статия.

Месни стейкове (2007, просъществуват 1 година)

Тръмп решава, че може да продава месо чрез името си. Щом е марка "Тръмп", ще се продава добре. Да, ама не! Доста са скъпи (с 1000 долара може да купиш едва 16 броя) и се продават ексклузивно в една единствена верига магазини - The Sharper Image. Това дори не е хранителен магазин, по-принцип продават електроника. На всичкото отгоре стейковете не са много вкусни.GoTrump.com (2006, търсачка за туристически пътувания, просъществува 1 година)

Подобна на много други. Това, че навсякъде е лепнато лицето на Тръмп не помага с нищо.


Авиолинии (1989, просъществуват 4 години)

Тръмп купува "Eastern Air Lines Shuttle", която предлага евтини полети още от 1961 и...за нула време я фалира.


Водка (2006, просъществува 5 години)

Така и не печели сърцата (и черните дробове) на пиячите.


Бизнес със ипотеки (2006, просъществува година и половина)

През 2006 вече намирисва на задаваща се криза. Много експерти говорят за "балон" на пазара на имоти. Тръмп обаче не вярва на това, нямало такова нещо. Когато ипотечният балон се пука, много хора губят доста пари.


Настолна игра (1989, просъществува 1 година)

Тръмп си мисли, че щом толкова много хора играят играта "Монополи", защо да не играят подобна игра, но с неговото име навсякъде. Играта обаче не придобива популярност. Днес е ценна рядкост като за колекционерите - запазен комплект се продава на старо за 60-70 долара.


Списание (2007, просъществува 2 години)

Явно поне тогава е нямало много хора желаещи да четат "мъдростите" на Тръмп.


Университет (2005, просъществува 6 години)

Това "учебно заведение" просъществува цели 6 години, което си е цяло чудо, като се има в предвид, че обучението струва 35 000 долара, а дипломите не се признават никъде (на практика са фалшиви).


Минерална вода (2004, просъществува по-малко от 1 година)

Поредният продукт на Тръмп рекламиран като "най-добрия от вида си", който не печели сърцата на потребителите.


Футболен отбор по американски футбол (1984, просъществува около 2 години)

Тръмп няма достатъчно пари да си купи отбор от NFL, легитимната лига по американски футбол. Затова решава да си купи такъв от USFL, конкурентна лига в САЩ. Скоро обаче това алтернативно първенство е закрито, което може да се очаква - да сте чували в някоя страна да има две "Висши лиги" или две "А групи"? След години Тръмп ще каже за тази си инвестиция, че това е един от малкото случаи при които влага пари за нещо, което не е добро. Всъщност настоящият списък показва, че често хвърля пари за лоши неща.


Тур дьо Тръмп (1989, просъществува 2 години)

Тръмп вижда, че хората в Европа много харесват колоездачната обиколка "Тур дьо Франс" и решава да направи нещо подобно и в САЩ. Естествено го кръщава на себе си, а не примерно "Тур дьо Америка".Ресторант на брега на океана (2012, просъществува 4 месеца)

В Лонг Айлънд. Местните хора не го харесват, а ураганът Санди го съсипва.


Хранителни добавки (2009, просъществуват 2 години)

Струват скъпо, но пък въобще не подобряват здравето, така както ги рекламира Тръмп.Радио шоу (2004, просъществува 4 години)

Радио шоу на име "Trumped!" в което Тръмп говори по няколко минути за първото нещо, което му дойде в глава.Видео по заявка и бърз интернет (1998, изчезва почти веднага)

Края на хилядолетието носи невиждан бум на технологиите. Тръмп решава, че може да е и интернет доставчик. Бързо обаче се оказва, че тази работа не е лесна, скоро е изместен от по-компетентни фирми. А до днес все още се спори дали Доналд Тръмп някога е ползвал компютър в живота си.


Източник

Няма коментари:

Публикуване на коментар