понеделник, 25 април 2016 г.

Защо толкова знаменитости починаха от началото на 2016?

Съвсем наскоро починаха поредните две известни личности и то в един ден - певецът Принс и кечистката Чайна. Те бяха прибавени към дългия списък от знаменитости умрели през настоящата година. Някои се питат, ще бъде ли 2016 "прокълната година" или просто ни се струва, че много от звездите умират. Не, не ни се струва и това не е субективно, кратко и ясно - фактите го показват.

Според Би Би Си за първите 3 месеца на настоящата година са починали 24 знаменитости, докато примерно в първите месеци на 2012 само 5.


(Източник)

Как да си обясним този факт? Има научно обяснение и ще го дам в края на статията, но преди това нека се заровим малко в конспирациите - все пак макар и обикновено грешни, те са много интересни. И не се изказват само от хаховци, ами и от доста известни и уважавани люде. Примерно легендарната певица Арета Франклин твърди за своя колега Принс, че е умрял в следствие на вируса Зика.

Ще прескоча теорията, че Принс е убит от кралицата на Великобритания по случай нейния 90-ти рожден ден (точно в този ден умира певецът). Предполагам, че някой зевзек си е правил лоша шега и едва ли това е казано сериозно.

Съвсем сериозно обаче някои твърдят, че смъртта на поп-легендата има връзка с музикалните награди. Сякаш има някаква прокоба и често преди подобно връчване на награди, умира някой известен изпълнител. Уитни Хюстън умира през 2012 преди наградите Грами, а Майкъл Джексън през 2009 преди връчването на "BET Awards". Тази година Принс умря преди тяхното връчване което ще е през юни.


(Източник)

Нека и аз хвърля моите две стотинки в купа от теории на конспирацията. 99.99% съм сигурен, че това което сега ще изкажа, не е вярно, но много се забавлявах, докато го мислех. Преди време в един апокалиптичен филм се разказваше как известни личности започват да умират. Ако не се лъжа, това бе филмът "2012", но може и да се бъркам. Всъщност тези знаменитости не умираха, а фалшифицираха своята смърт, защото наближаваше голям катаклизъм. И докато обикновените хора плачеха по погребенията им, истинските звезди вече си пиеха мартинито на сигурно място.

Е, дали сега поне някои от починалите знаменитости не са живи и здрави някъде на тайно място? Дали пък не идва Апокалипсисът и те един по един да се изнасят към секретните бункери или космически кораби? Както се казва - едва ли :) Но със или без апокалипсис винаги ще има хора, които ще си мислят, че този или онзи известен певец е още жив. Някои смятат, че дори Елвис Пресли не е умрял. А за Принс ще е лесно да тръгнат такива приказки. Кремиран е на частна семейна церемония. Няма тяло, свидетелите са малко. Как да знаем, че не лъжат? Ще покажат шега прах и ще кажат "това остана от Принс"....


Добре, стига толкова конспирации, сега малко по-сериозно. Не е трудно да се обясни чрез демографията многото на брой кончини на известни личности напоследък. След втората световна война започва така нареченият "бейби бум" - от 1946 до 1964 населението на САЩ и Европа нараства значително. И след тези години световното население продължава да расте, но този прираст вече се дължи основно на страните от Третия свят. Повечето световни знаменитости обаче са именно от САЩ и Европа и са родени по времето на "бейби бума". Те сега навлизат в своите 50-, 60- и дори 70- години. Тоест нормално е смъртните случаи да започнат да се увеличават.

Освен това днес имаме много повече знаменитости благодарение на телевизията и другите средства за масово осведомяване. Преди 60-те години единствените знаменитости са били кино-артистите и тук таме някой спортист или политик. Днес имаме огромен брой звезди от всякакви области. Нормално е при повече известни личности да има и повече кончини на знаменитости.


Е, тази научна обосновка не обяснява всичко, има и други фактори, но те пак нямат много общо с конспиративните теории. Един такъв фактор са наркотиците - мнозина звезди твърде много ги обичат....

Няма коментари:

Публикуване на коментар