петък, 22 април 2016 г.

Предстоят тежки и размирни години според едно необичайно научно изследване

От години събирам различни по своя характер новини. Наскоро, разглеждайки дълбоките архиви, попаднах на една статия от 2010 и останах като гръмнат. Можете да я прочетете цялата тук:


Давам подбрани цитати:

Драматично събитие, което ще определи хода на целия 21-и век, ще се случи през 2014 г., установили учени от Кеймбриджкия университет.

Проф. Бойл счита, че 2014 г. ще бъде важна, защото ходът на предишните пет столетия също е бил предопределян от събития, случили се в средата на второто им десетилетие.

Така например през 1517 г Мартин Лутер заковал своите тезиси на вратата на църквата във Витенберг, с което поставя началото на Реформацията и възхода на протестантството. Един век по-късно, през 1618 г. започва 30-годишната война и десетилетията на религиозни конфликти в Западна Европа, които завършват с установяването на Хановерската династия в Англия през 1715 г.

Виенският конгрес се провежда през 1815 г. след поражението на Наполеон, донасяйки век на относителна стабилност в Европа. Но през 1914 г. избухва Първата световна война, катастрофален конфликт, отнел живота на милиони хора.

"Природата на даден век става много явна през това второ десетилетие, така че защо нашето да е по-различно?"

Случи ли се нещо голямо и драматично през 2014? Да, по дяволите - Русия анексира Крим и нахлу в Източна Украйна. Така си пролича каква ще е съдбата на нашия век - изпълнена с насилие и несигурност....


Няма коментари:

Публикуване на коментар