неделя, 27 декември 2020 г.

МИНИ-МИСТЕРИКОН (27 декември 2020)

В началото на 80-те години на ХХ век група учени обсъждат как да предупреждават бъдещите поколения за заровени радиоактивни отпадъци. Много от отработеното гориво от атомните електроцентрали продължава да е опасно стотици и дори хиляди години наред. Днес голяма част от него се съхранява в "обезопасени" бункери и хранилища, които често пъти са дълбоко под земята.  Не е ясно дали няма да настъпи някакъв катаклизъм и след примерно 10 поколения хората вече да не знаят, къде са тези хранилища и че са опасни. Как да ги предупредим? Учените са имали идея да създадат специална порода генно модифицирани котки, които да сменят цвета си, когато нивата на радиация се повишат. Освен това учените са мислили да посеят определено поверие сред днешните хора - видиш ли котка да си сменя цвета, бягай! Както знаем поверията и приказките издържат хиляди години, много от тях са стигнали до днес още от древността. Така че едно такова поверие е щяло да надживее всичките документи описващи местата с ядрени отпадъци. // Източник

Това ме накара да се замисля. Дали призраците не са предупреждение от древните учени за опасни места, които трябва да избягваме? Дали не са специални холограми оставени от древни развити цивилизации, които да ни плашат и така да ни прогонват от определени рискови зони? 

Следва поредната необичайна новина с марка 2020:

Еверест официално порасна с 86 см

Накрая завършвам с последното видео на дуум/готик метъл бандата Lake of Tears. Извънземният мотив е това, заради което "At The Destination" ме впечатли.

Няма коментари:

Публикуване на коментар