четвъртък, 17 декември 2020 г.

За кифлите и котките

Котките са изключителни животни. С това твърдение не искам да отнемам от изключителността на други животински, че и растителни видове като гарваникучетадървета със злато в листата си и т.н. Но просто за много хора именно мъркащите котаци са номер едно. Тук няма да се спирам защо се е стигнало до това обожаване на котките, мнозина са писали по темата, а и аз съм нахвърлял различни факти, предположения и шеги в различни други мои постинги. За жалост силната ни привързаност към тези същества понякога влиза в конфликт с нрава им.

Котките са свободолюбиви създания и като цяло интроверти. Макар често да се привързват към стопаните и домовете си, те не по-малко държат на свободата си да бродят където си пожелаят.  Затова много се изненадвам всеки път, когато някой се оплаче, че котката му е избягала от затвора-апартамент, в който са я държали. Изненадата ми не се дължи на котешката постъпка, а на реакцията на стопанина им. Обикновено той или тя твърдят, че котката не е избягала, а е "паднала" през терасата.


На стопанката на въпросната Буря обърнах внимание какво точно се е случило, при което последва (донякъде очаквана и разбираема) негативна реакция.


След кратка размяна на реплики, реших да не играя ролята на всезнаещия учител и да не поучавам тази жена и просто и пожелах котето наистина да се завърне. Но за всички останали, които четат това и тепърва мислят да гледат котки в затворени помещения, нека остане предупреждението. Ако я държите непрекъснато вътре, котката рано или късно ще избяга. И най-вероятно фейсбук постовете за "паднали" през терасата котки ще се увеличат с още един.


Завършвам с едно видео - Prison Break ама за котки :) Това е което ще се случи, ако не пускате котето да броди сводно.

Няма коментари:

Публикуване на коментар