неделя, 30 август 2015 г.

Съвпадение на събития през Септември 2015

Интернет отново е полудял. Или поне частта от него обичаща конспирациите. Според някои хора през следващия месец ще се случи странно съвпадение на много събития. Долното видео е събрало 27 такива дати и предсказания. Прегледах списъка - голяма част са религиозни събития, които не за първи път се случват на близки дати. Други от нещата направо са изсмукани от пръстите и не виждам никаква връзка. Под видеото съм дал пълен списък на 27-те "странни" събития, преценете сами дали има някакво необичайно съвпадение....



1. Завръщането на Месията - предсказание на известен равин.

2. Завършването на последната година (Шмита) от поредния седемгодишен земеделски цикъл спазван и днес от някои ортодоксални евреи. 13 септември.

Повече информация на английски: Shmita

3. Евреите честват Рош Хашана, познат и като "Денят за тръбене на шофар", "Денят на съда" и "Денят за възпоменание".

Повече информация на български: Рош Хашана

В българската уикипдия не го пише, но този ден се чества и като годишнина от създаването на Адам и Ева. 15 септември.

4. Anno Lucis. Настъпването на "Годината на светлината" в която вярват масоните. 14 септември.

Повече информация на английски: Anno Lucis

5. Влиза в сила резолюцията на ООН признаваща Палестина за самостоятелна държава. 15 септември.

6. На 15 септември приключва голямото военно учение започнато в САЩ на 15 юли т.г. С него се свързват редица теории на конспирацията.

7. Международен ден на мира. 21 септември, часове след него започва Йом Кипур, най-големият еврейски празник. Не знам защо тези две събития не са в отделни точки.

Повече информация на български: Йом Кипур

8. Jubilee, някаква специална година в християнството и юдаизма свързана с опрощаването на греховете. Не можах много да и разбера смисъла. Според английската уикипедия настоящата папа е определил, че започва на 8 декември т.г. тоест след септември, а според видеото на 23 септември.

Повече информация на английски: Jubilee

9. Хадж, поклонението в Мека. 22 септември. На същата дата е и "Денят на Арафа" (мюсюлмански празник)

Повече информация на български: Хадж

10. Курбан байрам

Повече информация на български: Курбан байрам

11. 23 септември 2015. Точно 17 640 дни са изминали от 7 юни 1967, което е точно 2520 седмици, а също е и няколко "пророчески години" според евреите. На 7 юни 1967 Израел си възвръщат отново Йерусалим превзет от арабите при така наречената "Шестдневна война"

Повече информация на български: Шестдневна война

12. Приключва един пореден цикъл в календара на Маите. 23 септември. Този цикъл е по-малък от онзи, който трябваше да донесе "край на света" през 2012-та.

13. 2015 е и "Международна година на светлината". Това какво общо има със септември? Ето каква била връзката. Институтът ЦЕРН също участвал в отбелязването на тази международна година. От ЦЕРН участват и в изграждането на изследователския център SESAME в Йордания. Очаква се да бъде приключен в следващия месец. А "Сезам, отвори се" е магически израз...а аз понякога се чудя как конспираторите правят "невероятни" връзки?!

14. Концерт на Мадона във Вашингтон, който щял да започва с паднали ангели. Е, и? 23 септември (според други източници - 12 септември).

15. Папата ще говори пред Конгреса на САЩ. 24 септември.

16. Папата ще говори пред ООН. 25 септември.

17. Папата ще отслужи меса във Филаделфия. 26 септември.

18. Посещение на Папата в енигматична църква във Филаделфия, 27 септември.

Споменатата Мадона щяла да има концерти на всичките тези места десетина дни преди посещението на Папата. Отново - е,и?

19. Джон Кери и френският външен министър ще обсъдят края на "500-те дни климатичен хаос" обявен на 13 май 2013-та. Тези 500 дни свършват на 25 септември т.г.

20. В Америка започва фестивала "Tomorroworld Festival" дълбоко в горите на Мексико. 25 септември. По някаква географска случайност той се провежда на място разположено на 23-тия паралел. Този паралел минава през Северна Африка, Близкия Изток, мисля, че и през Виетнам. Казват, че все около него се случвали значими събития.

21. Сукот, празник в юдаизма, на който евреите отбелязват 40-те години, които древните евреи са се лутали из пустинята преди да стигнат до Обетованата земя. 27 септември.

Повече информация на български: Сукот

22. Четвърта "кървава" Луна. 28 септември. Това е свързано с предсказанията на някои, че след четири затъмнения ще настъпи края на света.

Повече информация на английски: Blood Moon Prophecy

23. Икономически колапс (включително и на долара) - предричан от някои експерти.

24. Китайският президент ще посети САЩ през септември. Точна дата не се съобщава.

25. Има очаквания, че Китай ще обяви нова глобална валута през септември.

26. 67 пророчески години се навършват от основаването на държавата Израел (14 май 1948)

27. Завършваме с почти същото с което започнахме - предсказание за завръщане на месия, този път обаче става въпрос за мюсюлманския Месия, който някои духовници очакват да се появи през този Септември.

Няма коментари:

Публикуване на коментар