сряда, 22 юли 2015 г.

Градската легенда за родените бебета в Дисниленд

На 4 юли 1979 Тереза Салцедо става първото бебе родено на територията на увеселителния парк Дисниленд в Калифорния, САЩ. Има една упорита градска легенда, че всяко бебе дошло на този свят именно там получава доживотен безплатен пропуск за парка. Е, малката Тереза не се сдобила с пропуск за цял живот, макар че конспираторите твърдят, че го е получила, но тайно.

Въпреки многократните уверения на компанията Уолт Дисни, собственик на парка, че не дават такива подаръци на новородените, някои жени и досега се опитват да влязат на територията на атракциона, щом усетят родилни болки.

Един бивш служител разказва за случай при който жена се затворила в баня в парка и била готова да роди там. Съпругът ѝ известил персонала и след много уверения, че няма никаква такава "промоция", тя излязла и се качила в чакащата я линейка, която я закарала в болница.

Малката Тереза не получила доживотен безплатен пропуск, но тя и майка ѝ били посетени в болницата от Мики Маус, Доналд Дък и Гуфи. Те ѝ връчили "Диснилендски акт за раждане № 1", нещо което сигурно компанията сега съжалява, че е направила - вероятно от там е тръгнала легендата.


До колкото е известно на територията на парка са родени едва 4 бебета. След Тереза, родена на пейка близо до входа, следващото бебе се е появило на бял свят през 1984 в пукт за оказване на първа помощ. През 2002 г. друго дете е родено в един от офисите. Последният случай е от 2012, бебе е родено на паркинга на Дисниленд.

Интересното е, че и четирите бебета са момичета. Може би пък това заслужава своя градска легенда...

Източник

Няма коментари:

Публикуване на коментар