четвъртък, 30 юли 2015 г.

Да се завърнеш обратно - забележителни истории

Подписаната банкнота

Американците Питър Билело и неговата съпруга Грейс били женени от 50-години. Като знак на вярност веднъж решили всеки от тях да сложи подписа си на по една банкнота от 2 долара и да ги пазят.

Питър държал банкнотата с подписа на съпругата си в портфейла си. През 2010 обаче докато пазарувал случайно я дал в магазина. Мислел, че я е загубил безвъзвратно.

През Ноември 2014 съпругата му Грейс починала от рак.

Един ден през 2015 Питър завел внучката си в едно заведение за бързо хранене от веригата Subway. Дал и десет доларова банкнота да си купи каквото си избере. Когато тя му върнала рестото, той с учудване видял, че една от банкнотите е тази която загубил преди 5 години.

Човекът смята, че това е чудо - знак от починалата му съпруга.


Изгубеното куче

През Октомври 2012 ураганът Санди връхлита източният бряг на САЩ. Много хора загиват, хиляди домове са разрушени. Чък и Алисия Джеймс са едно от семействата останали без дом. Те, заедно с трите си деца трябвало да се настанят в хотел. Не могли да намерят обаче кучето си Реклес. От него на двора била останала само каишката.

Година и половина по-късно (и все още живеещи в хотела) семейството решило, че макар никога да не забравят Реклес, те трябва да продължат напред и да си вземат ново куче.

Отишли в приют за домашни любимци и първото куче, което служителите довели бил...Реклес! Той веднага ги познал и им се зарадвал. Бил в приюта от едва два месеца, къде е бил през останалото време, никой не знае.


Пишман обирджия

През 1999 Кристофър Милър се опитал да обере магазин за обувки в Ню Джързи, САЩ. Не успял, но получил 15 години затвор (отделен е въпроса не е ли твърде тежка тази присъда). През март 2014 Кристофър е освободен от пандиза. На следващият ден той отново отива във същия магазин, отново, за да го обере. Този път има мааалко повече късмет - взима от касиера 389 долара и дори известно време ги държи в себе си, преди да бъде задържан на няколко пресечки от мястото. Интересното е, че и при двата обира, на смяна е един и същи мениджър, който дори познал Кристофър и се сетил защо пак е дошъл.


Доброто се отплаща

През 1999 малкият Кевин Стивън от Ланкастър, Ню Йорк е състезател в юношески бейзболен отбор. При една загрявка преди мач инцидентно един от съотборниците му го удря с бухалка в гърдите. Кевин припада и сърцето му спира да бие. Там обаче е Пени Браун, майка на друг състезател и медицинска сестра. Тя му прави веднага сърдечен масаж и му спасява живота.

Седем години по-късно, през 2006 Пени се храни в ресторант когато се задавя с храна. За щастие наблизо се намира един пожарникар със съответните умения за такива ситуации, който я спасява. Познахте, това е Кевин Стивън.


Източник

Няма коментари:

Публикуване на коментар