понеделник, 6 юли 2015 г.

Мистериозен гробар плаващ в ковчег в Австралия

В гръцката митология Харон е лодкарят, който прекарва мъртвите през реките Стикс и Ахерон ("Реката на скръбта") в подземното царство на Хадес, ако имат обол (монета), с който да му платят.

Дали Австралия няма собствена версия на тази легенда? Поне за това говорят появилите се снимки тази седмица. Хора са виждали странен човек в езерото Бърли Грифин намиращо се в столицата Канбера. Той е облечен като класически гробар и плува в ковчег.



Естествено хората се плашат, особено когато изплува от мъглата. Все пак някои са имали смелостта да го попитат на къде е тръгнал. "Към гробището Куенбиан, имам да подготвям гроб в 3 ч. следобед", бил отговора.

Според някои това всъщност е каякар на име Том Симат, живеещ в Сидни. От един новинарски екип са се опитали да се свържат с конкретното лице. Той не е отговорил, но новинарите са получили зловещ имейл от някой друг (или от него) с текста:

За разлика от Супермен, Робин Худ, Зоро, Батман и Невероятната жена, които всички разкриват самоличността си във вреда на тяхната цел, Изгубеният Гробар желае да скрие истинската си самоличност. Неговата цел е да дава надежда на подтиснатите и да вселява страх от Бога в подтисниците, злодеите и крадците, които ни заобикалят.

Източник

Няма коментари:

Публикуване на коментар