неделя, 18 октомври 2015 г.

Военна сводка - 18 октомври 2015

Нещо куриозно от Турция. Наскоро министър-председателят на тази страна Давутоглу е казал в телевизионно интервю, че техният ислям се различава от исляма на "Ислямска държава" не със 180 градуса, а с цели 360 градуса. Явно не знае, че в математиката 360 градуса е точно същото начално положение тоест управляващата партия в Турция е на едно място с ИДИЛ и нито на един градус настрани. Както има един български израз "баба жаба си призна". Давутоглу неволно потвърди това в което са обвинявани управляващите в Турция - че са в близки отношения с ИД.



Появи се логото на най-новата коалиция участваща във войната в Сирия - "Сирийски демократични сили". Честно казано не е много красиво, но идеята е ясна с тази бяла Сирия - че всички са равни - араби, кюрди, християни.



Иначе през последните дни сирийските бунтовници записаха добър урожай спрямо войските на Асад. Следва подборка със загубите на техника на асадистите.

Първа брегова дивизия към Свободната Сирийска Армия унищожава танк в Латакия.



Ударен танк и в Дара.



Булдозер на Асад използван за изграждане на земни защитни бариери е поразен край град Абтин, провинция Алепо.



Втори булдозер край Абтин става на купчина горящо желязо. Заслугата е на бригадата "Султан Мурад".



"Султан Мурад" взривява и БТР.



За самия град Абтин съобщих преди два дни, че е едно от малкото превзети селища от войските на Асад. Е, изглежда бунтовниците са и върнали контрола над голяма част от града, поне това се вижда от долното видео. На него е заснета и една пленена бронирана машина.



БТР поразен в Хомс.



Загубите на Асад са толкова тежки, че дори една известна про-асадистка страница във Фейсбук е разкритикувала правителствената офанзива в провинция Хама. Загубени 24 танка и 450 войници за превзети 50 сантиметра.



И накрая поздрав от Свободната Сирийска Армия.

"Ние сме ССА! Нашата мисия е да защитаваме нашите хора от Асад, "Ислямска държава", Иран, "Хизбула", дяволите и Русия."

Няма коментари:

Публикуване на коментар