петък, 9 октомври 2015 г.

Иран

Неясно защо преди два дни Русия изстреля крилати ракети от Каспийско море срещу цели в Сирия (уж срещу "Ислямска държава", но по-вероятно срещу умерените бунтовници). Такива ракети можеха да бъдат изстреляни от руските кораби в средиземно море и нямаше да има нужда да прелитат над Иран и Ирак, както сега. С това си действие Русия не само, че наруши въздушното пространство на тези две страни, ами и застраши населението им, вижте долната новина.

Руски ракети паднали в Иран

Веднага Иран и Русия отрекоха новината, а путинските тролове се разпищяха в интернет, че това било измислица и американска пропаганда.

Иран опроверга информацията за паднала руска ракета на нейна територия

Но измислица ли е наистина? Да видим с какво разполагаме. Ирански медии първи съобщават за чута силна експлозия и падането на "неидентифициран обект". Появяват се и снимки на пораженията.





Освен това град Текаб е точно на пътя по който биха летели руските ракети от Каспийско море към Сирия.



Така че най-вероятно наистина руски ракети са паднали в Иран. Иранските власти да отричат колкото си искат, следващия път ще има и цивилни жертви, какви ли обяснения ще дават тогава пред собствения си народ....

Определено не му върви на Иран тези дни. Не стига, че Русия по погрешка бомбардира тази страна с ракети, ами и поредният ирански генерал пратен да защитава Асад, е убит.


Името на генерала е Хусеин Хамедани, загинал е тази нощ и не е ясно кой точно го е убил - "Ислямска държава" или сирийските бунтовници. Информацията е потвърдена от иранските власти, така че путинистите нека не се излагат твърдейки, че това е поредната американска лъжа.

Хора в интернет припомнят, че това е поне 8-мият ирански генерал убит в Сирия и Ирак.



А други припомнят, че въпросният Хамедани е отговорен за смазването на иранските протести през 2009-2010 както и за потушаването на кюрдските бунтове в Ирански Кюрдистан. Въобще, бил е пълен касапин и с право е намерил смъртта си.



Ето негова снимка:

Няма коментари:

Публикуване на коментар