неделя, 4 октомври 2015 г.

Добри новини и прогрес

Швеция въведе 6-часов работен ден

Ще дойде време, когато няма да има нужда никой да работи и ще има достатъчно от всичко жизнено необходимо за всички! Помнете ми думата!

И съвсем естествено се подразбира, че ще имаме много свободно време, което да прекарваме в приятни занимания или на хубави места като това в долната новина.


А като говорим за великата страна Америка, миналият месец се е случило нещо интересно в щата Тексас. За няколко часа цената на електрическата енергия е била отрицателна! Тоест ползваш ток и вместо да ти се увеличава сметката, тя намалява! Това се е случило благодарение на зелената енергия произвеждана от множеството вятърни турбини и на това, че пазарът е либерализиран - цената се определя от търсенето и предлагането. Било е ранна утрин и потреблението е било малко. В същото време е духал страхотен вятър и турбините са се въртели бясно. Имало е излишък от произвеждано електричество, затова цената на изкупуване от вятърните паркове е започнала да пада, доближила е нулата, станала е нула, след това е станала отрицателна. Стигнало се е до дъно от -8.52 долара за мегават час! (Източник)

Да, зелената енергия е бъдещето. А разни хора в България продължават да настояват за въглища и атомни централи....


Последната новина в този обзор идва от Индия:

Google пуска безплатен интернет във влаковете в Индия

Ех, кога ли прогресът ще дойде и в България. Да работим по-малко, тока да ни е почти безплатен, а интернета изцяло без пари....

Няма коментари:

Публикуване на коментар