петък, 19 юни 2015 г.

Няколко шантави петиции

Може би знаете, че дълги години (та до ден днешен) много хора твърдят, че Барак Обама, президентът на САЩ, не е роден в Америка, а в Кения. Това е отхвърляно многократно с доказателства. Въпреки това мнозина заблудени люде продължават до го вярват. За да ги осмее, през 2012 един активист стартирана петиция с искане да се провери дали един от противниците на Обама - републиканецът Мит Ромни, не е еднорог. Петицията е подписана от 25 000 човека.


И докато горната петиция е шега, то следващата е съвсем сериозна. Или хората подписали я са били съвсем сериозни в искането си САЩ да построи "Звезда на смъртта" подобна на тази в "Междузвездни войни". В петицията се е настоявало администрацията да отдели средства за тази цел, а самото изграждане да почне още през 2016 година. Събраните подписи са над 34 000, за сравнение друго искане за увеличаване на бюджета на НАСА е събрало едва 3964.

Интересното е, че правителствената администрация дава официален отговор на петицията, в който дори има и хумор. Основните точки са:

- Цената за построяване на "Звезда на смъртта" е около $ 850 000 000 000 000 000.

- Администрацията не подкрепя взривяването на планети (каквато е функцията на "Звездата на смъртта" в "Междузвездни войни")

- Няма смисъл да се прахосват толкова пари за нещо, което може да бъде унищожено от един човек в едноместен кораб (отново намек за филма).



Джъстин Бибър е колкото обичан, двойно повече мразен. През 2014 повече от 273 000 души подписват петиция, той да бъде депортиран от САЩ.


Следващата описана петиция е от Австралия. Тя е иронична и е започната от любителите на видео-игри. Може би знаете, че в САЩ, Западна Европа, Австралия и на други места, се води кампания срещу компютърните игри, понеже "подстрекавали към насилие". Разгневени от забраната за продажба на "Grand Theft Auto" австралийските геймъри стартирали петиция за забрана на Библията, защото "окуражава читателите да убиват жени за забавление и да извършват сексуални посегателства срещу жени, за да получат божествени точки" (вероятен намек за гоненията на "вещици"). Петицията събира над 62 000 точки, аз също бих я подписал!


Може би знаете, че съкращението на "Ислямска държава" на английски е "ISIS", но има и такова женско име - "Isis". През 2014 38-годишна жена от Миями на име Айсис Мартинес стартирала петиция да спре да се използва "ISIS" за "Ислямска държава", защото така името ѝ придобивало негативно звучене. Събрала 52 000 подписа.


Не е ясно дали следващата петиция е шега или е стартирана нарочно. Тя искала да се наложи забрана на мъжете да шофират. Аргументът бил, се лесно се разсейват видят ли жена. Петицията е подписана от едва 12 752, вероятно повечето жени.


В Аляска пък е имало петиция искаща този щат да се отдели от САЩ и да се присъедини към Русия. Подписана е от 42 568. Доста луди, макар и една малка част от населението на Аляска което възлиза на 626 932.


А на някои хора толкова им е писнало от петиции, че са поискали с петиция да се закрие сайта petitions.whitehouse.gov, където хората подават петиции. Самата петиция също е подадена на този сайт и е събрала едва 1 273 подписа.


Източник

Няма коментари:

Публикуване на коментар