събота, 13 юни 2015 г.

Ларуж - крайно десният култ маскирал се като лява политическа организация

Ларуж (LaRouche) е организация, която има много от характеристиките на един фанатичен религиозен култ с десен уклон. Въпреки това тя има уникална стратегия за набиране на членове. Вместо да показва истинската си същност, тя се представя за лява политическа организация. Много младежи се подлъгват, те не биха припарили в религиозен култ или секта, но с готовност влизат в активистки политически движения водени от идеалите си и желаещи да "променят света".

Основател на Ларуж е американецът Линдън Ларуж (на снимката), на 92 години. Той се е кандидатирал за президент на САЩ цели осем пъти, освен това през 1989 е осъден на 15 години затвор за измама и укриване на данъци. Освободен е след 5 години.


Ларуж действа основно в САЩ, Франция и Германия. Смята се, че има няколкостотин членове в цяла Европа.

Бивш член на култа разказва, че Ларуж е с крайни анти-британски настроения и че са големи параноици. Смятат, че Хитлер е дошъл на власт благодарение на британците и че в момента британската монархия и МИ-6 стоят зад глобалната търговия с наркотици.

През 2003-та 22-годишен студент от Великобритания влиза за първи път в контакт с Ларуж докато е в Париж. Освен това Джеремая Дъган (на долната снимка) е и с еврейски произход. Малко по-късно, докато е в Германия, той посещава лекция на сектата във Висбаден. Тази конференция е организирана малко след като САЩ нахлуват в Ирак. Ларуж залагат на това събитие представяйки се като леви борци срещу американския империализъм. Какво точно се е случило на тази лекция, не е ясно, но в последствие Джеремая е намерен мъртъв на една магистрала. Официалното заключение е, че става въпрос за самоубийство.


Семейството на Джеремая Дъган се съмнява в изводите на немската полиция. Те искат да се проведе ново разследване. Има предположение, че Джеремая е разкрил на конференцията на Ларуж, че е британски евреин. Това едва ли се е харесало на сектантите, които в него са видели враг.

Източник

Девет признака, че се опитват да ви въвлекат в култ:

1. Вътрешното ви чувство говори, че нещо не е наред.

2. Опитват се да ви изолират от сегашните ви връзки (семейство и приятели).

3. Проявяват твърде голямо и близко приятелство и внимание към вас.

4. Използват странни фрази и жаргон, които първоначално не можете да разберете. Често повтарят едни и същи заучени изречения.

5. Проявяват голяма секретност.

6. Липса на лично време. Постоянно искат да сте с групата и да сте ангажирани с дейността ѝ.

7. Оспорват самата ви същност. Изкарват силните ви страни за слабости.

8. Веднъж като влезете, сте под силен натиск да останете в групата.

9. Не се позволява критика към лидера / групата. Лидерът / групата са винаги прави.

Няма коментари:

Публикуване на коментар