вторник, 23 юни 2015 г.

МЕГАСТАТИЯ: Глупави хора и простотии

Както казват "простотията не ходи по гората, ходи по хората". Следва статия събрана от различни източници.

8 човека причинили ужастни катастрофи поради много тъпи причини

1) Жена подпалва пожар обхванал 51 000 акра, за да намери работа на "отегчените" пожарникари

На 20 юли 2013 Сади Джонсън (на снимката) запалила един храст край пътя близо до нейния дом в Уарм Спрингс, Орегон, САЩ. Пожарът бързо излиза извън контрол, обхваща 51 000 акра и струва 8 милиона долара. Но глупостта на Сади няма край. Освен че дава началото на огъня, тя се похвалва във Фейсбук - "харесахте ли ми пожара?".

Арестувана е, признава се за виновна и се оправдава с това, че искала да създаде работа на приятелите си пожарникари, които били "отегчени".


2) Мъж наводнява цял град, защото искал да удави жена си

Бракът на Джеймс Скот от Уест Куинси, Мисури, САЩ не бил от най-щастливите. Но вместо да се разведе, на 16 юли 1993 той решил да отстрани няколко чувала с пясък от дигата на река Мисури. Надявал се да залее един мост по който се прибирала жена му. Е, наистина залял моста (единствения на цели 170 километра между щатите Мисури и Илинойс) както и целия град. Това събитие става известно като "Голямото наводнение от 1993".

Джеймс е издаден от приятел пред когото бил признал, че той е виновен за потопа понеже искал да се отърве от жена си, за да има друга любовна връзка, да ходи за риба и по партита. Получава една година затвор.


3) Капитанът, който потапя круизен кораб в опит да направи "впечатляващ номер"

Помните ли "Коста Конкордия"? С този круизен кораб се случи голямо нещастие на 13 януари 2012, а негов капитан бе италианец на име Франческо Шетино. Той бил с новата си приятелка на мостика и решил да я впечатли като мине близо до брега през доста плитки води. Твърдял, че е минавал от там няколко пъти, дори изключил предупредителните аларми. При този безумен маньовър корабът се наклонил и заседнал. Загинали 32 души. Шетино получил 16 години затвор.


4) Концертно пиротехническо шоу струващо живота на 100 човека

Мениджърът на метал бандата "Jack Russell's Great White" носи отговорност за най-големия клубен пожар в историята на САЩ. Още в началото на концерта в Роуд Айлънд, Даниел Бичел възпламенил известно количество фоерверки. Бичел твърди, че го е правил многократно, освен това имал разрешение от собствениците на клуба. Само дето таванът бил доста ниско и облицован с акустичен дунапрен. Веднага се разразил пожар, в който загинали 100 души, включително и един от китаристите на групата. Други 230 били ранени. Бичел получил 4 години затвор.


5) Човек причинява катастрофа на магистралата, за да спаси котка

Майкъл Джеймс Шнайдер е искал да бъде добър човек, за жалост съвсем не е премислил действията си. Докато пътувал с колата си по магистрала във Флорида, той видял котка на пътя. Решил да я спаси. Спрял, излязъл от автомобила и се затичал към централното платно. Това му действие причинило катастрофа в която загинала една жена, той самият също пострадал сериозно. Котката също не оцеляла. Освен това се образувало близо 9 километрово задръстване.


6) Брокер на борсата изтъргува 520 милиона долара в пиянска забрава

Има няколко неща които не трябва да правите докато сте пиян - да карате автомобил, да пишете в интернет, както и да търгувате петролни фютчърси на борсата. Точно това направил Стив Перкинс на 30 юни 2009. Той взел 520 милиона долара на "PVM Oil Futures" и купил 7 милиона барела суров петрол. Компанията загубила 10 милиона долара от тази неизгодна сделка. На другият ден Перкинс бил глобен с 72 000 лири стерлинги и уволнен. Но не тъжете за него, веднага бил нает от друга брокерска къща, която казала за него, че е "добър човек, но е направил глупост".


7) Жена поврежда фреска опитвайки се да я "реставрира"

Сесилия Гименес от Борха, Испания решила да реставрира известна фреска на Исус в църква рисувана през 1930 година. Без знанието на уредниците Гименес, която била самоук художник, "реставрирала" изображението без всякаква прилика с оригинала. Първата реакция на хората била шок, Сесилия даже се скрила. Но днес много туристи всъщност са привлечени от това абсурдно дело.


8) Човек паркира автомобил в който има печка под налягане и бутилка с пропан-бутан до мол

Израил Шимелс съвсем забрал колко сериозно гледат властите на изоставени съмнителни предмети особено след атентата на бостънския маратон при който бяха използвани тенджери под налягане.

Шимелс паркирал автомобила си до мол във Вашингтон и то само 15 минути преди наблизо да се състои концерт. Слязъл и най-спокойно се отдалечил, за да си свърши работата. В колата му обаче се виждали печка за готвене под налягане и бутилка с пропан-бутан. Разбираемо е защо властите изпратили екип сапьори.

А всъщност човекът не искал да прави атентат, той просто имал готварски бизнес.


Източник

Още една идиотска новина:

От няколко години е популярно да се слагат така наречените QR кодове по всякакви продукти. Те се разчитат чрез мобилен телефон и те отвеждат обикновено до даден сайт (на компанията производител).

Не така обаче стоят нещата при немския кетчуп произведен от Heinz. Той води директно към порно сайт. Това разбира се не е нарочно, станала е грешка. От компанията са се извинили. (Източник)


Няма коментари:

Публикуване на коментар