вторник, 16 юни 2015 г.

Военна сводка (16 юни 2015)

Истината за Украйна и Сирия такава каквато няма да я видите по про-путинските медии в България!

Украйна

Вчера, 15 юни, в окупирания град Донецк се случи нещо невероятно! Жители на града излязоха на протест! Около 500 човека от северните квартали на града (в близост до летището) протестираха пред административната сграда на терористичната организация известна като "Донецка Народна Република". Те искат военните части на ДНР да се махнат от кварталите им и като цяло да спре войната. Сепаратистите и руските окупатори са разположили артилерия, техника и военни части между жилищните блокове. От там обстрелват украинската армия, която съвсем естествено отговаря на огъня, но така често потърпевши са мирните жители на града. На хората взе да им писва от така наречените "народни защитници" и се надигнаха! Исканията им бяха ДНР-частите да се махат от квартала им - да ходят да се бият с украинската армия на открито в полето или въобще да изчезнат. (Източник)

Следват няколко видеа от събитието с кратки обяснения.



Тук пък се вижда как един от лидерите на ДНР, психопатът Захарченко се опитва да успокои хората, без резултат:



В това видео един ядосан гражданин разказва, че иска от ДНР да вземат конкретни мерки, за да ги защитят от обстрела. Вместо това няколко представители на хората били приети в администрацията. Поседели в коридора, влезли в една комисия, там им казали, че на следващата комисия ще видят какво могат да направят по въпроса, назначили дата. Това да ви е познато? Типична болшевишка бюрокрация в пълния си блясък! Човекът продължава: "или решавайте конкретно или зарязвайте работата"!



А на това видео една жена казва на един от про-руските терористи: "оставете ни на мира" и той гузно се отдалечава нямайки какво да каже:



Сирия

В град Алепо, в контролираната от бунтовниците част от града се е състоял детски празник. Колкото и (псевдо)официалните медии да се опитват да убедят хората в Европа, че всички бунтовници в Сирия са ненормални джихадисти, това съвсем не е така. Ненормални са злите близнаци Асад и "Ислямска държава". Голяма част от бунтовниците са съвсем нормални хора, искащи да живеят съвсем нормален живот. И ще живеят нормален живот! Веднъж свършили ли се с Асад и приятелчетата му от ИС, сирийците ще се завърнат по домовете си и ще изградят отново обществото си.



А ликвидирането на Асад и "Ислямска държава" е все по-близо. Ден след ден все нови и нови територии биват освобождавани. Последният засега освободен град е Тел Абяд.

Кюрдите изтласкаха Ислямска държава от стратегически град в Сирия

Няма коментари:

Публикуване на коментар