събота, 6 юни 2015 г.

Украйна - 6 юни 2015

Днес най-интересното събитие в Украйна бе провелият се в Киев гей прайд парад. Ето накратко най-важното:

- По моя преценка гледайки снимките мисля, че участниците са наброявали около 100 човека

- Парадът е изминал едва 500 метра

- "Десен сектор" и други комплексари са се опитали да нападнат участниците в прайда. Полицията ги е защитила, но няколко полицаи са пострадали, един от които сериозно.

- Изглежда след парада национал-комплексарите са успели да се доберат до някои от участниците в шествието и да им нанесат побой.

- На жалките патриотарстващи човечета явно не им стиска да заминат за фронта и да се бият с руснаците (или пък не искат да се бият със своите братя руски фашисти?) и затова предпочитат да си седят в Киев и да се правят на "големи" мъже като се отритат на няколко гейове.

Следват отделни снимки и туитове от събитието:









А сега малко и за окупираните територии. Бях чувал много разкази за това как "сепаратистите" претърсвали железопътните гари и дори сваляли мъжете от влаковете, за да ги пратят да се бият срещу украинската армия. Мислех си, че това до голяма степен е пропаганда, но се оказа истина. Ето едно клипче в което известният про-руски психопат Гиви е в гарата на град Донецк и иска от мъжете да се присъединят към опълчението. Те не са много ентусиазирани от това предложение. Жените дори му опонират и той нарича една от тях "бандеровка". За всички е ясно (освен за про-руските промити мозъци), че населението в източна Украйна е под военен насилнически режим. Изтеглят ли се руските войски и Домбаската хунта ще падне.

Няма коментари:

Публикуване на коментар